Nositelj
Grad Virovitica

Budžet
3.807.735,63 HRK

Trajanje
17. 06. 2019. do 17.10. 2021.

Logo Zona Antunovac

Jedan od prioritetnih ciljeva razvoja gospodarstva je program izgradnje poduzetničkih zona kroz koji se teži povećanju MSP-a, a sve u svrhu povećanja njihove konkurentnosti i
poticanja zapošljavanja. Svrha projekta je podići razinu poduzetničke aktivnosti u Gradu
Virovitici stvaranjem privlačnih uvjeta za poduzetnike kroz ulaganje u infrastrukturu poduzetničke zone čime će se doprinijeti ujednačenom regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Grad Virovitica započeo je s provedbom projekta “Izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac” 17. lipnja 2019. godine. Poduzetnička zona je osnovana s ciljem da se u nju smjeste proizvodne i prerađivačke djelatnosti, koje zbog svog radnog okruženja nisu pogodne za smještaj u zone unutar grada. Danas ondje posluje 8 poduzetnika, s ukupno 179 zaposlenih. Rastom broja investitora, iz godine u godinu rasla je i potreba za novom komunalnom infrastrukturom.

Bespovratna EU sredstva iz Europskih investicijskih i strukturnih fondova za ovaj projekt iznosila su 3.148.263,61 kuna, dok je ostatak sufinancirao Grad Virovitica.

esif_logo

Skip to content