Nositelj
Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

Budžet
992.578,24 HRK

Trajanje
01. 08. 2017. – 31. 07. 2019.

Projekt je odobren u sklopu poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“. Projektne aktivnosti će tijekom dvije godine okupiti mlade volontere iz osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma s područja cijele Virovitičko-podravske županije, koji će odraditi najmanje 1352 sata u dobrotvornom radu. Mladi volonteri okupljeni u klubove, organizacije i partnerstva radit će na tri programa. Uz pomoć starijim i nemoćnim osobama, prikupljat će prehrambene i neprehrambene artikle za socijalnu samoposlugu te će raditi na pomoći u školama. Projekt je odobren u sklopu poziva “Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa.”

Naziv korisnika

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

Partneri u projektu

Osnovna škola August Cesarec Špišić Bukovica; Osnovna škola Gradina; Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica; Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje; Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača; Osnovna škola Suhopolje; Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica; Gimnazija Petra Preradovića; Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača; Strukovna škola Virovitica; Učenički dom Virovitica

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Ciljevi projekta su: podići razinu svijesti o važnosti volontiranja kod djece i mladih; i povećati broj mladih volontera kroz organiziranje kvalitetnih volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova u školama.

Rezultati: zaposlen koordinator volontera; koordinator volontera je educiran za provođenje menadžmenta volontera; osnovano 12 klubova volontera; najmanje 110 učenika iz 11 partnerskih organizacija uključeno u volonterske aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta

992.578,24 kuna

Iznos koji sufinancira EU

992.578,24 kuna (100% bespovratnih sredstava)

Razdoblje provedbe projekta

01. 08. 2017. – 31. 07. 2019.

Naziv fonda

Europski socijalni fond

 

Skip to content