Povodom Dana EU fondova djelatnici Razvojne agencije VTA predstavili su svoj rad učenicima Strukovne škole u Virovitici.

‘Potpora lokalnom razvoju’, što radi razvojna agencija učenicima je objasnila ravnateljica sa suradnicima.

Ravnateljica razvojne agencije Tihana Harmund i suradnici Dubravko Ćuk i Nikola Mesić održali su predavanje učenicima drugog razreda ekonomije u Strukovnoj školi u Virovitici. Predavanje je održano u sklopu Dana EU fondova na temu potpore lokalnom razvoju.

Učenici su saznali više o radu razvojne agencije i načinima na koji se koriste sredstva iz EU fondova u Hrvatskoj. Ravnateljica Tihana Harmund istaknula je kako je važno informirati mlade, buduće poduzetnike o mogućnostima koje se pružaju fondovi.

Suradnici Dubravko Ćuk i Nikola Mesić predstavili su učenicima projekte koje agencija trenutno provodi, poput rekonstrukcije i revalorizacije dvorca Pejačević i Gradskog parka, te projakata razvoja pčelarstva, Bee2Be, suradnje s mađarskim školama, Erasing Borders with Music, brige o nemoćnim građanima Virovitice, Pruži mi priliku, projekt volontiranja mladih, Darujmo vrijeme za dobra djela, i druge.

Učenici su se zainetesirano uključili u raspravu o projektima ruralnog razvoja i poljoprivrednih mjera koju je vodio kolega Mesić, a zanimali su se i za projekte civilnog društva.

Neki učenici Strukovne škole već sudjeluju u projektu Darujmo vrijeme za dobra djela. Ravnateljica je pozvala i ostale da se uključe u projekt kroz volontiranje.

 

Skip to content