Nositelj
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Budžet
8.318.349,02 HRK

Projekt je prijavljen na Otvoreni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Ugovor je potpisan 30. rujna 2016. godine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 8.318.349,02 kn što je maksimalni mogući iznos za prijavu, uz stopu financiranja od 100%. Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju aktivnosti unutar tipa MD1: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – Nedostatak hrane i MD2: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 2 – Nedostatak osnovne materijalne pomoći, uz Tehničku pomoć – TP. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva a projekt traje 12 mjeseci. Projekt se provodi na području 3 županije u partnerstvu s 11 lokalnih društava Crvenog križa na području Vukovarsko-srijemske, Brodsko – posavske i Sisačko – moslavačke županije. Cilj projekta je podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela)  pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Korisnici projekta su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva, podijeljeni u skupine: 1) djeca do 4 godine; 2) djeca od 5 do 14 godina i 3) djeca od 15 g i odrasli. Djelatnici i volonteri GDCK Županja i partnerskih organizacija, ukupno su podijelili 63.739 paketa hrane i 28.615 paketa higijene najpotrebitijim osobama, čime su ujedno ostvareni i rezultati projekta.

Razvojna agencija VTA i GDCK Županja potpisali su Ugovor o pružanju Tehničke pomoći, a konzultantske usluge obuhvaćaju uspostavu sustava praćenja i kontrole aktivnosti projekta, podršku projektnom timu te edukaciju za projektne partnere.

Naziv korisnika

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Partneri u projektu

Gradsko društvo Crvenog križa Glina; Gradsko društvo Crvenog križa Kutina; Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška; Gradsko društvo Crvenog križa Novska; Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja; Gradsko društvo Crvenog križa Sisak; Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod; Gradsko društvo Crvenog križa Topusko; Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci; Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Podjelom paketa hrane i osnovne materijalne pomoći postiže se integracija ciljnih skupina u život zajednice te se smanjuje njihova socijalna isključenost zbog slabijeg materijalnog stanja. Ukupan broj paketa za MD1 iznosi 63.739, a broj paketa za MD2 iznosi 28.615, čime su ostvareni rezultati projekta.

Ukupna vrijednost projekta

8.318.349,02 kuna

Iznos koji sufinancira EU

8.318.349,02 kuna

Razdoblje provedbe projekta

 

Naziv fonda

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

Skip to content