U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici održana je šesta po redu radionica u sklopu projekta B.I.R.D.S. (Border Isn’t Restriction for Developing Skills).

Učenici su sudjelovali u kvizu o zaštičenim područjima Križnice i Jelkuša.

Radionica pod nazivom „Život u području Prekodravlja“ dio je projekta odobrenog u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. vrijednom preko milijun kuna. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, nositelj projekta je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, a partneri Osnovna škola Deak Ferenc iz Barcsa i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

„Ova radionica bila je zamišljena kao svojevrsna sinteza svega što su učenici naučili i spoznali o zaštićenom krajobrazu Jelkuša i Križnice te pticama bregunicama,“ rekla je učiteljica Andrea Bobanac, voditeljica radionice.

Učenici su svoje znanje pokazali na kvizu. „Osmislili smo trojezični kviz u kojem su sudjelovale četiri grupe, ukupno 24 učenika,“ dodala je Andrea Bobanac, ističući kako je kviz bio posebno zanimljiv jer su se uz tradicionalne metode, poput izrade plakata, koristile i nove tehnologije – tableti i micro-bitovi.

Po završetku radionice, učenici su primili diplome za sudjelovanje u kvizu.

Voditeljica radionice istaknula je da su učenici pokazali znanje o pticama bregunicama.

Učenike u sklopu ovog projekta očekuje još sedam radionica i terenskih nastava koje će dodatno obogatiti njihovo znanje i povezati ove dvije škole. Sljedeća radionica „Obale rijeke Drave“ održat će se krajem svibnja, kada će se organizirati terenska nastava. Učenici će obići obale rijeke Drave i posjetiti prirodna staništa ptice bregunice.

Više o projektu B.I.R.D.S. možete doznati ovdje.

 

Skip to content