Razvojna agencija VTA napisala 9 projekata u sklopu natječaja za HEP donacije.
Prijavljeni projekti:
1. Udruga HPD “Rodoljub” Virovitica projektom pod nazivom “Pjesma i tambura” iz područja umjetnosti i kulturne baštine želi upotpuniti svoj tamburaški orkestar osposobljavanjem učenika za nova glazbena dostignuća, njegovanjem glazbenih sposobnosti te izvornih narodnih pjesama.
2. Udruga Likovni klub “Nikola Trick” projektom “Maknimo se s ulice s kistom u ruci” usavršava različite slikarske, kiparske i grafičke sposobnosti svojih polaznika te njihovim uključivanjem u što većem broju ima za cilj širenje interesa za kulturu i umjetnost te kulturnu baštinu kraja.
3. Kreativna udruga “Unikat”, kroz projekt “Talentom do unikata” koji se odnosi na umjetnost i kulturnu baštinu, promovira grad Viroviticu i Virovitičko- podravsku županiju organizacijom izložbi i sajma rukotvorina na kojima se potiče stvaralaštvo svih zainteresiranih za izradu ručnih radova od djece predškolskog uzrasta do umirovljenika.
4. Cilj projekta pod nazivom “Djeca radosti”, Udruge za DOWN sindrom VPŽ, koji je humanitarnog karaktera, je stvaranje preduvjeta za uključivanje osoba s DOWN sindromom u društvenu i lokalnu zajednicu i unaprjeđenje njihove zdravstvene i psiho-socijalne skrbi.
5. Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, humanitarnim projektom “Budi mi prijatelj” organizira edukativna predavanja i radionice koja su usmjerena na prepoznavanje i prevenciju nasilja među djecom s ciljem informiranja o vrstama i pojavnim oblicima nasilja te načinima sprječavanja nasilničkog ponašanja i ostalih vrsta rizičnih ponašanja kod djece i mladih.
6. Projekt “Igra štapova”, Udruge Virovitičkih mažoretkinja, usmjeren je na djecu i mlade s ciljem okupljanja mladih i promicanja kulture grada Virovitice kroz održavanje revijalnih nastupa u gradu i okolici te sudjelovanjem na državnim i međunarodnim turnirima.
7. Projekt O.Š. Vladimir Nazor iz područja znanosti i društva “Tehnologija u službi znanja”, odnosi se na modernizaciju nastavnog procesa i podizanje kvalitete nastave kroz uvođenje digitalne opreme u nastavni proces.
8. Projekt “Park prijateljstva” Ekološkog društva Virovitica, predstavlja jedinstveni primjer povezivanja ekologije i prijateljstva. Cilj Projekta je uređenje hortikulturnog spomenika u središtu grada Virovitice, promoviranje pozitivne promjene i proaktivan pristup okolišu, stvoriti zelenu oazu u središtu grada koja unaprjeđuje vizualni izgled grada.
9. Udruga građana i stanara “Južni blok” prijavljuje projekt iz područja okoliša pod nazivom “Priroda za građane” . Cilj Projekta je pribaviti i organizirati potrebne resurse za redovno uređivanje neuređenih zelenih površina na lokacijama od velikog značaja za građane.

Skip to content