Gradsko vijeće usvojilo je budžet za sljedeću godinu težak 188 milijuna kuna. Dosad najveći u povijesti Virovitice, proračun je velikim dijelom uvećan financiranjem kroz sredstva EU, projektima koje je pripremala i provodila Razvojna agencija VTA.

Sjednica Gradskog vijeća, © Virovitica, 2017.

Na sjednici virovitičkog Gradskog vijeća usvojen je prijedlog proračuna Grada za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Riječ je o najvećem proračunu u povijesti, a „težak“ je čak 188.000.000 kuna. Povećanje od 63.963.000 kuna, odnosno 51,5 posto u odnosu na proračun 2017. godine odnosi se najvećim dijelom na gradske projekte sufinancirane iz fondova Europske unije i državnog proračuna.

Konkretno, riječ je o nastavku provedbe Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac,“ kao projektima prekogranične suradnje s Mađarima – 4 Elements 4 Kids from cross border cooperation and education adjusted for pre-school children, Erasing Borders with Music, Border Isn’t Restriction for Developing Skills, te Cross-border touristic routes of honey and bees: preuređenje virovitičkog Malog parka.

Velika stavka u proračunu je izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne športske dvorane, zatim projekt „Korak u život jednakih mogućnosti – faza III, a tu su i energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Dječjeg vrtića Cvrčak, čime će se postići značajne uštede, ali i ugodniji boravak djece i odraslih.

Vijećnici su na 4. sjednici usvojili i Odluku o izboru osobe za obavljanje radova na montaži i demontaži dekorativne rasvjete na području Grada Virovitice, a isti su povjereni tvrtki Slavić -inženjering d.o.o.. Za poslove održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada odabrane su Ceste d.d. Bjelovar, dok će za održavanje javne rasvjete biti zadužena Domogradnja d.o.o.

Na vijeću je, između ostalog, usvojen i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, kao i Program održavanja komunalne infrastrukture grada Virovitice, zatim Program gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2018. godinu, Informacija o gospodarstvu Grada Virovitice za 2016. godinu.

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.

Skip to content