Grad Virovitica i okolne općine, Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina i Suhopolje, pripremaju veliki zajednički projekt uvođenja širokopojasnog Interneta.

Projekt obuhvaća realizaciju infrastrukture, optičkih kablova, kojom bi svi korisnici na području Grada i okolnih općina imali mogućnost korištenja najbržeg Internet prijenosa podataka i preuzimanja sadržaja. Trenutno stanje, kada je u pitanju brzina Internet prijenosa, na području cijele Hrvatske je ispod EU prosjeka i iznosi 12,49 Mbit/sec. Kako bi se udovoljilo standardima definiranim na razini EU, potrebno je značajno povećanje brzine on-line prijenosa podataka. Realizacijom ovog projekta grad Virovitica i okolne općine, stali bi uz bok najvećim hrvatskim gradovima kada je u pitanju brzina Internet prometa. Naime, realizacija infrastrukture u sklopu ovog Projekta, omogućit će Internet prijenos od 30 Mbit/sec do 100 Mbit/sec i veći od 100Mbit/sec.

Iz navedenog je vidljivo da će realizacijom ovog projekta brzina Internet prometa na području Grada i okolnih općina višestruko porasti, a time će se stvoriti i uvjeti za daljnji gospodarski rast i razvoj, efikasniju informatizaciju poslovanja te općenito podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Priprema Projekta za prijavu na nadolazeći EU natječaj odvija se u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

Skip to content