Razvojna agencija VTA je u Novoj Gradišci dana 7.srpnja 2017. godine, održala jednodnevnu edukaciju u okviru implementacije projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 2“. Korisnik projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Županja, a sufinanciran je od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) te se provodi se na području 3 županije u suradnji s 11 partnera. Ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 8.318.349,20 kuna.
Razvojna agencija VTA i GDCK Županja potpisali su Ugovor o pružanju Tehničke pomoći, unutar kojeg konzultantske usluge obuhvaćaju uspostavu sustava praćenja i kontrole aktivnosti projekta, podršku projektnom timu i edukaciju za projektne partnere. U okviru provedbe ugovornih obveza, održana je i posljednja edukacija.
Tijekom edukacije, djelatnici Razvojne agencije VTA predstavili su sudionicima izvještavanje u okviru provedbe FEAD projekta, u financijskom i narativnom smislu temeljem prijavljivanja zahtjeva za nadoknadom sredstava. U nastavku edukacije održana je prezentacija o informiranju, komunikaciji i vidljivosti projekata, prema Uputama za korisnike za razdoblje 2014. – 2020. i sukladno Uputama za informiranje i javnost u sklopu FEAD projekta, koje su nositelj i partneri dužni primjenjivati, budući da je projekt „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ financiran sredstvima Europske unije.


Po završetku jednodnevne edukacije, bilo je riječi o budućim projektima i odgovorima na pitanja vezanima za pojedine stavke prilikom formuliranja projektnih prijedloga, a sudionici su izrazili interes za daljnjom suradnjom s Razvojnom agencijom VTA.

Skip to content