sajam-u-gudovcu-600x392

U razdoblju od 5. do 7. rujna 2014. godine u Gudovcu se održao 22. jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Jedinstvena manifestacija, ujedno najveća tog tipa u Hrvatskoj, na kojoj je moguće pogledati ponudu poljoprivredne mehanizacije. Osim toga sajam je prvenstveno namijenjen stočarstvu, ali i brojnim gospodarstvenicima i obrtnicima kojima je omogućeno predstavljanje. Svoje proizvode predstavilo je 9 izlagača s područja Virovitičko–podravske županije.
Osim navedenog Sajam organizira i brojne druge sadržaje, među kojima su i radionice i predavanja. Na okruglom stolu predstavljen je projekt „Izgradnje regionalne punionice i pogona za preradu meda „BEE PARK VIROVITICA“ čiji je nositelj Grad Virovitica. Realizacijom ovog projekta ostvariti će se društveno-gospodarski učinak na 8 županija (Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska te Virovitičko-podravska županija). Projekt su napisali djelatnici Razvojne agencije VTA, a prvenstveni mu je cilj podići konkurentnost pčelarima sa područja grada Virovitice te Virovitičko-podravske županije, pomoći u brendiranju meda i pčelinjih proizvoda. Na taj način zajedničkim nastupom mali proizvođači će ostvariti preduvjete za konkuriranje među vodećim europskim i svjetskim proizvođačima. Između ostaloga na okruglom stolu govorilo se i o laboratorijskoj kontroli meda kao i o brojnim drugim temama, a među nazočnima bio je i predsjednik Hrvatskom pčelarskog saveza Vladimir Bilek kao i brojni renomirani pčelari te ostali zainteresirani dionici.
Za navedeni projekt Grad Virovitica je potpisao Sporazum o dodjeli tehničke pomoći sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te je dobivena tehnička pomoć kao priprema regionalnih razvojnih projekata u svrhu što veće pripremljenosti projekta za prijavu na buduće EU natječaje.

 

Skip to content