Drvored

Na natječaj za sufinanciranje projekata u području ekologije i održivog razvoja 2014. godine koji je objavila INA d.d. Udruga Ekološko društvo Virovitica i Udruga za očuvanje Ođenice Virovitica prijavile su tri projekta ukupne vrijednosti 151.230,00 kuna.
Udruga za očuvanje Ođenice Virovitica prijavila je projekt „Sadnja drvoreda uz prometnicu prigradskog naselja Podgorje“ ukupne vrijednosti 39.875,00 kuna, kojim će se uz predmetnu prometnicu zasaditi drvored stabala jablana, Populus nigra Italica, koji će doprinijeti estetskom izgledu površine uz predmetnu prometnicu, ali će isto imati i funkcionalnu vrijednost kao svojevrstan filter zagađenja.
Udruga Ekološko društvo Virovitica prijavila je dva projekta ukupne vrijednosti 111.355,00 kuna. Projekt „Sadnja drvoreda na Trgu bana Josipa Jelačića“ ukupne vrijednosti 85.375, 00 kuna prijavljen je u partnerstvu s gradom Viroviticom, a kroz Projekt će se zasaditi drvored stabla jasena, „Fraxinus ornus Mecsek“ što će uvelike uljepšati samo središte grada Virovitice. Uz, estetsku vrijednost, vegetacija koja će se zasaditi doprinijet će i kvaliteti života lokalnog stanovništva svojim funkcijskim značajkama- zaštita od buke, prašine i povećanje emisije kisika.
Projekt „Sadnja drvoreda u ulici Tomaša Masaryka“ ukupne vrijednosti 25.980,00 kuna obuhvaća aktivnosti otklanjanja dotrajalih i sadnje novih sorti kestena „Aesculus x carnea“ u, što će osim hortikulturalnog imati i funkcionalni značaj.
Projekte su u suradnji s Udrugama napisali djelatnici Razvojne agencije VTA.

Skip to content