Poziv na početnu konferenciju u četvrtak, 30. studenog u 11 sati u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, vezano za njenu energetsku obnovu.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić © virovitica.hr

U Osnovnoj školi Ivane Brlić- Mažuranić u četvrtak, 30. studenog u 11 sati održat će se početna konferencija projekta Energetske obnove škole odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Nositelj ovog projekta je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. U suradnji s prijaviteljem, projekt, čija je vrijednost 6.984.881,34 kune, izradila je Razvojna agencija VTA. Od toga je potpora iz fondova Europske unije 3.922.357,49 kuna.

Svrha projekta je, kroz integralni pristup potrošnji energije u školi, smanjiti potrošnju za grijanje i hlađenje. Također  godišnja emisija CO2 škole reducirat će se za 74 posto.

Skip to content