U Gradskoj vijećnici grada Virovitice u organizaciji Razvojne agencije VTA održana je informativna radionica u sklopu najavljenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja za podmjeru 6.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.
Riječ je o potpori za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika, koji zadovoljavaju određene kriterije i mogu se aplicirati na raspisani natječaj. To su mladi poljoprivrednici koji prilikom zahtjeva za potporu, između ostaloga, moraju biti stariji od 18 i mlađi od 41 godine. Potpora iznosi 50.000 eura, a isplaćuje se u tri rate. Kako bi poljoprivredno gospodarstvo bilo prihvatljivo ekonomska veličina gospodarstva za koju poljoprivrednik traži potporu mora biti u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

Aktivnosti koje su prihvatljive za ovu potporu su: kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i opremanje zatvorenih zaštićenih prostora; kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme; podizanje novih ili rekonstruiranje postojećih višegodišnjih nasada; uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih zemljišta; građenje ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda; stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, kao i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

222img_5506-small44433

Skip to content