Djelatnice Razvojne agencije VTA, Aleksandra Gjogj i Sanja Lukač, danas su sa zamjenicom virovitičkog gradonačelnika Vlastom Honjek–Golinac i fra Krunoslavom Albertom sudjelovale u pripremi reportaže za mađarsku lokalnu televizijsku kuću GotthardTV iz Szentgottharda. Reportaža je snimana u sklopu provedbe projekta Pannon EU Stories, a obuhvaća prikupljanje iskustava hrvatskih i slovenskih partnera pri provedbi INTERREG projekata.
Tema reportaže je provedba prekograničnog projekta “Cross-border HIstorical Theme Route of Noble families”, akronima HITRoute odobrenog u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V – A Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020., što je rezultiralo uređenjem Franjevačkog parka u Virovitici.

Sugovornici su kroz intervju podijelili najvažnije podatke vezane uz osnovne informacije o projektu i njegovoj provedbi te istaknuli najvažnije ciljeve koji su postignuti provedbom ovog projekta.

Podsjećamo, nositelj projekta bio je Grad Virovitica uz partnere Grad Szentlorinc iz Mađarske te Turistička zajednica grada Virovitice. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 440.829,46€, dok je sufinanciranje Europske unije iznosilo 85%. Razdoblje provedbe projekta trajalo je od 01.10.2020. do 31.12.2022. godine.

Skip to content