Objavljeni su rezultati Natječaja za financiranje projekata u 2023. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Razvojna agencija VTA pružila je stručnu pomoć svim zainteresiranim poljoprivrednicima, koji su i prijavljeni na navedeni natječaj. Četiri poljoprivredna gospodarstva s područja Virovitičko-podravske županije dobit će iznos od 10.000 eura za aktivnosti kupnje životinja, rabljene i nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, a sve u svrhu modernizacije SOPG/OPG te lakšeg obavljanja poljoprivrednih poslova.

Odluka Ministarstva dostupna je na sljedećoj poveznici.

Prijavu na ovaj Natječaj moglo je podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1000 do 7000 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a moralo je biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, pri čemu je najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku bio 10.000 eura.

Ovim Programom koji se provodi šestu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

Skip to content