Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u srijedu, 17. siječnja, s izvođačima ugovore o izvođenju radova i stručnom nadzoru na dugo očekivanom projektu – izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelnoj sportskoj dvorani.

Potpisan ugovor s izvođačima radova COOR-a i trodijelne sportske dvorane. © Martina Bašić, Virovitica.hr.

Radove na izgradnji zgrade Centra obavljat će Zajednica ponuditelja Domogradnja d.o.o. i Brana d.o.o., dok je za sportsku dvoranu zadužena Zajednica ponuditelja Izgradnja Futura i Zagrebgradnja d.o.o. iz Donjeg Stupnika. Stručni nadzor nad oba objekta obavljat će CIP d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost radova, zajedno sa stručnim nadzorom, iznosi gotovo 69 milijuna kuna. Projekt će u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Potpisivanju ugovora nazočili su, uz gradonačelnika Ivicu Kirina i predstavnike izvođača radova i stručnog nadzora, i zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović te ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

“Ovom prilikom želim zahvaliti predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću jer je dao apsolutnu potporu ovom projektu. Ovo je jedan od tri projekta za koje mogu reći da su kruna mog rada. Prvi je Dvorac Pejačević i Gradski park, a treći će biti brza cesta jer ćemo tada moći reći da smo riješili ključne probleme našeg grada. Izgradnjom Centra i sportske dvorane te uređenjem Područne škole Čemernica, stavit ćemo i točku na i u školstvu te u građevinskom smislu riješiti škole kojima je Grad osnivač. Također, izgradnjom dvorane naši će sportaši dobiti kvalitetan prostor za trening te će se rasteretiti potrebe klubova,” rekao je gradonačelnik Ivica Kirin prilikom potpisivanja ugovora.

U COOR-u se odgajaju i obrazuju učenici s teškoćama u razvoju u dobi od 7 do 21 godine. Izgradnjom novog Centra i trodijelne dvorane znatno će se povećati kvaliteta njihova boravka u pogledu socijalnih usluga, kao i niza edukativnih i interaktivnih aktivnosti koje su u planu, a koje će intenzivnije potaknuti razvijanje socijalnih vještina i sposobnosti.

“Ovdje je riječ prvenstveno o djeci, a svako dijete ima pravo školovanja u primjerenim uvjetima. Presretni smo što ćemo napokon imati dobre uvjete, održavati redovitu nastavu te realizirati planirane rehabilitacijske programe. Zahvaljujem svima onima koji kroz sve ove godine nisu posustali u rješavanju ovog projekta,” istaknula je ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

Zadovoljstvo zbog skorog početka radova na izgradnji novog Centra i dvorane izrazila je i pročelnica Ureda gradonačelnika Virovitice Đurđica Aragović koja zajedno s gradonačelnikom Ivicom Kirinom na ovom projektu radi punih 14 godina.

“Mogu samo reći da se svaka upornost isplati. Napisali smo mnoštvo pisama i dopisa, održali brojne sastanke u vezi ovog projekta i sada samo napokon došli do faze realizacije,” rekla je Đurđica Aragović.

Sljedeća faza, nakon potpisivanja ugovora, je uvođenje izvođača radova u posao, nakon čega se očekuje i sam početak radova. Završetak radova očekuje se u drugoj polovici 2019. godine.

Parcela na kojoj će se graditi Centar i dvorana nalazi se u južnom dijelu šireg središta grada, neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor, Učeničkog doma te Dječjeg vrtića. Cilj izgradnje nove građevine, čija će neto površina biti 3.736 m2, je osiguravanje adekvatnog prostora za školovanje djece s teškoćama u razvoju. Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

(Virovitica.hr)

Skip to content