Nositelj
VELENCEI

Budžet
239.845€

Trajanje
01.09.2018.-31.8.2020.

Razvoj kapaciteta ruralnih poduzeća za osmišljavanje i promicanje održivih turističkih proizvoda temeljenih na nematerijalnoj kulturnoj baštini

Ruralni turizam potpomaže oko 1 milijon izravnih i neizravnih radnih mjesta u Europi. Bavi se pitanjima depopulacije ruralnih područja, potiče očuvanje i unaprjeđenje okoliša, pomaže očuvanju “tradicionalnih” vještina; može bit izvrstan alat za očuvanje i promicanje kulturne baštine i obogaćivanje života ogromnog broja ljudi.
U isto vrijeme postoji potreba da mala ruralna poduzeća postanu profesionalnija u svojim marketinškim naporima, poboljšaju suradnju i nauče kako koristiti dragocjene jedinstvene resurse svoje regije kako bi stvorili nezaboravna turistička iskustva.

Cilj projekta
Projekt Erasmus+ STORIE (2018-2020) ima za cilj poboljšati konkurentnost ruralnih poduzeća koja djeluju u turizmu i povezanim sektorima. STORIE će stvoriti online alat za učenje i niz smjernica koje će pomoći razviti vještine i kapacitete malih ruralnih poduzeća u kreiranju i promociji proizvoda održivog turizma koji se temelji na nematerijalnoj kulturnoj baštini. Materijali će biti izrađeni na nekoliko jezika, a to su litavski, španjolski, mađarski, grčki, engleski i hrvatski i bit će dostupni na online platformi svima koji žele razvijati svoja znanja i unaprijediti svoju turističku praksu besplatno.

Partneri u projektu
Valencei – Lake development notfor profit LTD (Mađarska), Interregió Fórum Egyesület (Mađarska), Kontakt Szervezetfejleszto es Tanacsado Kft (Mađarska), Learning Detours V.A. Ltd (Cipar), EOLAS S.L. (Španjolska), Lietuvos kaimo turizmo asociacija (Litva), Razvojna agencija VTA (Hrvatska).

Ukupna vrijednost projekta
239.845,00 eura
Iznos koji sufinancira EU
239.845,00 eura
Razdoblje provedbe projekta
01.09.2018.-31.08.2020.
Mrežne stranice
projectstorie.eu
Naziv fonda
Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+

 

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe koje se u njoj nalaze.

Skip to content