Nositelj
Grad Virovitica

Budžet
252.314,36 EUR

Trajanje
1. 6. 2017. – 31. 1. 2019.

Projekt je odobren u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom, vrijedan je 252.314,36 eura, a stopa sufinanciranja od strane EU je 85 posto, odnosno 214.467,19 eura. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a provodit će se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA. Projekt će se provoditi tijekom 20 mjeseci. Aktivnosti projekta uključuju stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene, organiziranje natjecanja i studijskog putovanja te revitalizaciju Malog parka u Virovitici.

Uspostavit će se 35 točaka gdje se nalaze naši najpoznatiji pčelari, što će u budućnosti biti jedna nova turistička ruta. Ključna aktivnost u sklopu projekta je revitalizacija Malog parka u središtu Virovitice koji će biti uređen na temu meda i pčelarstva te će ujedno biti i polazišna točka turističke rute.

Naziv korisnika

Grad Virovitica

Partneri u projektu

Županija Baranja, Turistička zajednica grada Virovitice i Razvojna agencija VTA.

Mrežne stranice

www.bee2be.hu

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turizma i poboljšati turističku ponudu u prekograničnom području uspostavljanjem novih turističkih točaka i stvaranjem zajedničkog brenda. Također, žele se prezentirati svojstva meda i pčelinjih proizvoda, kao i njihov značaj za zdravlje čovjeka. Kroz projekt će ojačati i suradnja s pčelarima u prekograničnom području, uspostavit će se “Bee-safari” tematske turističke rute, kao i zaštitni znak koji će omogućiti jamstvo kvalitete.

Ukupna vrijednost projekta

252.314,36 eura

Iznos koji sufinancira EU

214.467,19 EUR

Razdoblje provedbe projekta

Projekt je u implementaciji od 1. lipnja 2017. godine i traje narednih 20 mjeseci, zaključno s datumom 31. siječnja 2019. godine.

Naziv fonda

Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Skip to content