Partnerski projekt WORTH financiran je od strane Europske komisije u okviru COSME, EU programa za konkurentnost malih i srednjih poduzeća. WORTH Partnership Project kreira i podržava transnacionalnu suradnju između dizajnera, kreativaca, proizvodnih tvrtki (MSP), obrtnika/proizvođača i tehnoloških tvrtki koje žele razviti inovativne proizvode vođene dizajnom.

SEKTORI: moda i tekstil, obuća, krzno i koža, namještaj/uređenje doma/uređenje interijera, modni dodaci i nakit.

Projekt osigurava tvrtkama program inkubacije za razvoj novih poduzeća, uključujući:
a) financijsku potporu od 10.000 do 20.000 €;
b) coaching o poslovnoj strategiji i razvoju tehnologije;
c) pravni savjet o pravima i zaštiti intelektualnog vlasništva;
d) sudjelovanje na izložbama;
e) umrežavanje i profesionalne veze.

WORTH je podržao 152 transnacionalna partnerstva, odabrana u tri poziva za dostavu prijedloga, uključujući 350 partnera iz 34 zemlje EU-COSME, koji djeluju u modnim i lifestyle industrijama, uključujući tekstil i odjeću, obuću, kožu i krzno, namještaj, te uređenje doma, nakit i dodatke .

Unutar WORTH-a globalni izazovi i način na koji dizajneri i mala i srednja poduzeća mogu doprinijeti ključnim rješenjima konvergiraju oko kružnog gospodarstva; socijalne inovacije i socijalna uključenost; ponovno pronalaženje obrtništva; napredna digitalizirana proizvodnja; pametni materijali visokih performansi; rješenja s visokom dodanom vrijednošću za atraktivna rastuća tržišta.

Više o prijavi možete pročitati ovdje.

Skip to content