U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica danas (ponedjeljak) je održana završna konferencija projekta „Mobilnost za samostalnost“ te je ujedno predstavljen Priručnik o razvoju socijalnih usluga u zajednici.

Nazočne je na početku konferencije pozdravio zamjenik ravnateljice GDCK-a Virovitica Nikola Slavić, dok su o provedenim aktivnostima u sklopu projekta govorili Kristina Jug Jandrečić i Dražen Jendrašić. Provedbu jednog od najznačajnijih projekata GDCK-a Virovitica usmjerenog na podizanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba pozdravili su i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

Projekt, čija je provedba započela 20. srpnja 2020., usmjeren je na unaprjeđenje kvalitete života socijalno ugroženih, starijih i nemoćnih osoba te osoba oboljelih od Alzheimera i drugih demencija. Odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, vrijedan je 1.447.964,37 kuna te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „MOBILNOST ZA SAMOSTALNOST“: STARIJIMA OSIGURAN PRIJEVOZ I PRATNJA, DNEVNI BORAVAK U SUHOPOLJU TE PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Kroz ovaj projekt starijim i nemoćnim osobama s navršenih 65 godina i više, a koje se nalaze na udaljenim područjima na kojima djeluje GDCK Virovitica, osiguran je prijevoz i pratnja, nadalje, organiziran je Dnevni boravak za starije osobe u općini Suhopolje te je pružana psihosocijalna podrška i usluga pratnje i prijevoza osobama oboljelim od Alzheimera i drugih demencija.

Sredstvima u okviru projekta osigurano je kombi vozilo i osobni automobil, a kako bi se prijevoz i pratnja odvijali što kvalitetnije i brže, zaposlene su četiri vozačice/njegovateljice. Uslugu prijevoza do sada je koristilo 426 starijih osoba. Nadalje, u Suhopolju je otvoren Dnevni boravak za starije osobe, koji je koristilo 37 korisnika, te je zaposlen voditelj,
Usluge pratiteljice oboljelih od Alzheimera i drugih demencija do sada je koristilo ukupno 29 korisnika, dok je trenutno 18 korisnika aktivno te je zaposlena pratiteljica oboljelih.

Održivost projekta je osigurana sredstvima grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica do kraja 2022. godine, a ukoliko se pojavi natječaj iz poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“, GDCK Virovitica će se prijaviti na isti. (ck-gdck-virovitica.eu, virovitica.hr)

 

Skip to content