Nakon što su Grad Virovitica i tvrtka Kunkić d.o.o. potpisali Ugovor o izvođenju radova na obnovi Mjesnog doma u Jasenašu započeli su i prvi radovi u vidu uređenja krovišta. Vrijednost radova iznosi 515.725,75 kuna od čega je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje odobrio Gradu Virovitici financijsku potporu u iznosu od 300.000,00 kuna. Sanirat će se zidovi, podovi i strop te zamijeniti stolarija, opremiti sanitarni čvor, krovište, pročelje i nogostup oko objekta, a rok za izvođenje radova iznosi 90 dana.
Početak radova obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom istaknuo da je Jasenaš prvo oslobođeno naselje u Republici Hrvatskoj te je samim tim ušlo u Hrvatsku povijest, ali i stvorilo obvezu da ovo naselje zasja starim sjajem. Prije nekoliko godina povezali smo Jasenaš asfaltom te doveli vodu. U dio naselja postavljeni su novi betonski stupovi, a eto krećemo i s uređenjem mjesnog doma i okoliša istaknuo je zadovoljno gradonačelnik. Veliku pomoć izvođačima radova svakodnevno pruža i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jasenaš Vladimir Glumbić istaknuvši da je u proteklih par godina odrađeno nekoliko projekata koji stvaraju uvjete za ostanak mještana u naselju, ali i dolazak novih iskoristivši prigodu da zahvali Gradskoj upravi i gradonačelniku Ivici Kirinu na svemu što su do sada napravili za Jasenaš.

Radove sufinancira Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija VTA.

Skip to content