Na javni natječaj Narodnih novina d.d. za dodjelu donacija u 2015. godini, Razvojna agencija VTA prijavila je projekte i programe udruga, klubova i ustanova. Maksimalan iznos potpore iznosio je 10.000,00 kn a odobreni su projekti:
„Kreativno druženje“ – Društva multiple skleroze Virovitičko–podravske županije. Projektom se nastoji omogućiti održavanje kreativnih radionica kako bi članovi udruge svojim radom i trudom iskazali svoju kreativnosti i volju za druženjem i radom. Cilj projekta je podizanje kvalitete života osoba s multiplom sklerozom, a odobrena sredstva iznose 5.000,00 kn.
Projekt „I slijepi su sportaši“ – Športskog kluba slijepih „Život“. Projektom će se provesti određene sportske aktivnosti u koje bi se uključilo članove kluba slijepih i slabovidnih osoba sa područja grada Virovitice s ciljem poboljšanja kvalitete života i zdravlja slijepih i slabovidnih osoba, a odobrena su sredstva u iznosu od 8.000,00 kn.
Projekt „Kroz stručnost do zdravlja“ – Udruge za Down sindrom Virovitičko–podravske županije. Projektom će se osigurati novčana sredstva kojima će se financirati stručni rad logopeda s djecom koja imaju Down sindrom te će se na ovaj način unaprijediti zdravstvena i psihosocijalna skrb osoba s Down sindromom, a odobren je iznos od 7.000,00 kn. Navedenoj udruzi je također na natječaju za HEP donacije odobreno 12.000,00 kn za provedbu projekta i rad udruge.

Skip to content