VTA - Logo1-page-001

Na Javni poziv Ministarstva socijalne politike i mladih za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, objavljen 09.12.2014.g., Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VTA prijavilo je projekt „Zlatne godine“ za koji je od strane Ministarstva odobreno 58.000,00 kuna. Projekt je usmjeren na podizanje kvalitete života starijeg stanovništva na području grada Virovitice i prigradskih naselja kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u sklopu dnevnog boravka za starije osobe. Projekt „Zlatne godine“ razvijen je na temelju usvojene i do sada provođene misije Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, a to je pomoć i podrška starijim i nemoćnim osobama na području grada Virovitice.
Projektom „Zlatne godine“ nastavlja se s dobrom praksom brige i skrbi o našim starijim građanima kojima se kroz druženje i kreativan rad obogaćuje svakodnevni život i podiže ukupna kvaliteta življenja. Osim toga, kroz predavanja stručnjaka korisnici će učiti o važnosti brige o vlastitom zdravlju te načinima prevencije pojave oboljenja karakterističnim za njihovu dob, načinima na koje ublažiti simptome bolesti i općenito načinima na koje zdravije i kvalitetnije živjeti.
Kroz prilagođene sportsko-rekreativne aktivnosti održavat će formu te i na taj način samo aktivacijom doprinijeti vlastitom zdravlju i kvaliteti života općenito.

Skip to content