Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s virovitičkom tvrtkom Brana ugovor o izvođenju radova na izgradnji mosta ispred Područne škole Rezovac (vodotok „Kanal Markovac“) te uređenju okoliša.
Postojeći pješački most je u dotrajalom stanju i predstavlja neadekvatan pristup područnoj školi jer onemogućava pristup motornim vozilima.
– Na inicijativu mještana s područja Mjesnog odbora Rezovac i Osnovne škole Ivane – Brlić Mažuranić potpisali smo ugovor za izgradnju dugo očekivanog mosta koji će omogućiti olakšan pristup, kao i veću sigurnost mještana, posebice roditelja i osnovnoškolaca koji pohađaju Područnu školu Rezovac. Ono što mogu najaviti jest da ćemo i dalje rješavati „crne prometne točke“ u zonama škola – rekao je gradonačelnik Kirin.
Za projekt „Izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac i uređenje okoliša“ Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 432.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 882.694,38 kuna. Projektnu prijavu je izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom.
– Realizacijom projekta izgradit će se kolno-pješački most te parkiralište sa sedam mjesta u Rezovcu što će rezultirati olakšanim pristupom i unaprijeđenom razinom sigurnosti za mještane te učenike i djelatnike škole – kazala je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Skip to content