Prošlog tjedna u dvorištu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica učenici su danas, 4. listopada, zajedno s ravnateljicom Margaritom Kovačević, simboličnim rezanjem vrpce otvorili Senzorni vrt. Uz polaznike COOR-a, svečanosti otvorenja pridružile su se „Zvjezdice“ Dječjeg vrtića Cvrčak.
Senzorni vrt, koji se sastoji od četiri tematske cjeline, zamišljen je kao edukativna i interaktivna oaza koja učenicima ujedno služi i kao kutak za relaksaciju. Vrt će im pružati nove načine održive nastave te primjerima iz svakodnevnog života pomoći u razvijanju socijalnih vještina i sposobnosti. Na povišenim gredicama zasađeno je patuljasto voće i agrumi koji potiču senzornu stimulaciju, a cilj je da djeca na ovaj način, kroz rad i igru, razvijaju osjetila po dodiru, mirisu, teksturama…
Dio senzornog vrta su i senzorna staza i ograda koje su izrađene od materijala različitih tekstura te pružaju dodatan taktilni doživljaj, a tu se nalazi i zvučna kocka koja predstavlja pravi glazbeni doživljaj na otvorenom.
Akciju uređenja Senzornog vrta Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju prijavio je, u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, na natječaj „Naš doprinos zajednici“ Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“, a za istu je odobreno 8.500,00 kuna. Uz to, Centar je dobio i donaciju materijala od PEJAK GRADNJE, a uz djelatnike COOR-a, svoj doprinos dalo je i deset volontera.

Skip to content