Na temelju natječaja za prodaju zemljišta u poduzetničkim zonama Grada Virovitice, na sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) u poduzetničkim zonama Grada Virovitice. Javnom natječaju izložene su bile čak tri parcele u tri različite poduzetničke zone: Poduzetničkoj zoni Zapad 2, Poduzetničkoj zoni Sjever i Poduzetničkoj zoni Antunovac. Javile su se tri tvrtke i to:

– Trgovačko društvo Green Houses Adria d.o.o. koje je predalo je ponudu za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni Zapad 2 na kojoj će pokrenuti proizvodnu djelatnost odnosno uzgoj povrća u staklenicima na 7,5 ha. Vrijednost investicije iznosi 102 milijuna kuna , cilj im je sagraditi proizvodni objekt u Poduzetničkoj zoni Zapad 2 i zaposliti minimalno 151 osobu.

– Trgovačko društvo Green Fuel Virovitica d.o.o. koje je predalo ponudu za kupnju parcele u Poduzetničkoj zoni Sjever na kojoj će pokrenuti proizvodnu djelatnost odnosno proizvodnju biodiesela od uljene repice. Vrijednost investicije iznosi 130 milijuna kuna, a cilj im je sagraditi proizvodni objekt u Poduzetničkoj zoni Sjever i zaposliti minimalno 40 osoba, ali će tu svoj izvor prihoda naći i poljoprivrednici s našeg područja koji će saditi uljenu repicu.

– Trgovačko društvo Venita d.o.o., J. Gotovca 11, Virovitica koje je predalo je ponudu za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni Antunovac na kojoj će proširiti svoj proizvodni objekt za proizvodnju odjeće, te da će uz postojećih 39 osoba zaposliti po novom projektu još 3 osobe.

Gradonačelnik Ivica Kirin nije krio zadovoljstvo što je dugogodišnji mukotrpan trud urodio plodom naglašavajući da se radi o proizvodnim djelatnostima koje u konačnici nose i dio novih radnih mjesta u uslužnim djelatnostima. Kada na to dodamo i investitora koji u bivšoj hali Virovitičanke namjerava zaposliti 130 djelatnika tada je sigurno da će 2016. godina biti godina razvoja virovitičkog gospodarstva istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

www.virovitica.hr

Skip to content