Razvojna agencija VTA je u Iloku, od 5. do 7. travnja održala trodnevnu edukaciju u sklopu implementacije projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Županja. Projekt je sufinanciran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a provodi se na području 4 županije u suradnji s 11 partnera. Ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 8.318.349,02 kn.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama, i to hrane te osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Na edukaciji su djelatnici Razvojne agencije VTA predstavili upravljanje projektnim ciklusom unutar kojeg su izrađene logičke matrice; objašnjene su osnove nabave za pravne osobe koje nisu obveznici javne nabave te su sudionicima prikazani načini prikupljanja sredstava putem donacija, nakon čega su ravnatelji i suradnici Gradskih društava Crvenog križa razmjenjivali svoja iskustva, prijedloge i ideje. Uslijedilo je prezentiranje trenutno otvorenog natječaja „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, a sudionici su u svrhu izrade programskih prijedloga podijeljeni u skupine za rad. Posljednjeg dana edukacije, predstavljeni su prethodno izrađeni prijedlozi, nakon čega je uslijedila rasprava o eventualnim mogućnostima poboljšanja prijedloga te potencijalna prijava istih na otvoreni natječaj. Završetak edukacije zaključen je uz dogovor vezan za provođenje javne kampanje i prijedloge termina za održavanje sljedećeg ciklusa edukacija.

Skip to content