Djelatnici Razvojne agencija VTA održali su prvi transnacionalni projektni sastanak u sklopu projekta „Povratak na tržište rada kroz samozapošljavanje“ u glavnom gradu Grčke Ateni 2. i 3. studenog 2017. godine.

Na sastanku su pristustvovali i predstavnici partnerskih organizacija: Learning Detours sa Cipra, Stichting Business Development Friesland iz Nizozemske, European Centre for Women and Technology Forening iz Norveške, Found.ation Maker’s Place iz Grčke te EOLAS S.L. iz Španjolske.

Kroz višednevni sastanak, između ostalog, definirane su obveze i rokovi za izradu intelektualnih rezultata, dogovorene su aktivnosti diseminacije rezultata projekta, predstavljene su ugovorne obveze partnerskih organizacija te su dogovoreni termini sljedećih sastanaka.

Razvojna agencija VTA nositelj je projekta, ukupne vrijednosti 1.700.000 kn, odobrenog u sklopu ERASMUS+ natječaja, suradnje za inovaciju i razmjenu dobre prakse. Projekt razvija poduzetničke vještine za specifičnu ciljnu skupinu, osobe starije od 45 godina koje su nezaposlene i osobe u riziku da postanu nezaposlene.

Kroz projekt će se razviti brojne edukacije usmjerene i prilagođene ciljnoj skupini utemeljene na inovativnim alatima, postojećim i provjerenim metodologijama, osobnom pristupu i kvalitetnom sadržaju. Predviđeni kraj projekta je kolovoz 2019. godine kada će navedene edukacije biti javno dostupne na multijezičnoj online platformi.


Projekt je financiran sredstvima Europske unije

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Skip to content