Razvojna agencija VTA je u Osijeku, od 31. svibnja do 2. lipnja, održala trodnevnu edukaciju u okviru implementacije projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Projekt je sufinanciran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a provodi se na području 4 županije u suradnji s 11 partnera. Ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 8.318.669,56 kn.
Razvojna agencija VTA i GDCK Osijek potpisali su Ugovor o pružanju Tehničke pomoći, unutar kojeg konzultantske usluge obuhvaćaju uspostavu sustava praćenja i kontrole aktivnosti projekta, podršku projektnom timu i edukaciju za projektne partnere. U okviru provedbe ugovornih obveza, održan je i posljednji, trodnevni ciklus edukacija.
Tijekom prvog i drugog dana edukacije, djelatnici Razvojne agencije VTA predstavili su upravljanje projektnim ciklusom na primjeru postojećeg problema, a sudionici su u svrhu izrade vlastitih projektnih prijedloga podijeljeni u skupine za rad. Posljednjeg dana edukacije, održana je prezentacija o informiranju, komunikaciji i vidljivosti projekata, prema Uputama za korisnike za razdoblje 2014. – 2020., koje su nositelj i partneri dužni primjenjivati, budući da je projekt „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ financiran sredstvima Europske unije. Zaključno, sudionicima je predstavljeno projektno izvještavanje, u financijskom i narativnom smislu, kao jedna od ključnih komponenti implementacije odobrenih projekata.
Po završetku trodnevne edukacije, bilo je riječi o budućim projektima i odgovorima na pitanja vezanima za pojedine stavke prilikom formuliranja prijedloga, a sudionici su izrazili interes za daljnjom suradnjom s Razvojnom agencijom VTA.

Skip to content