Razvojna agencija VTA partner je projekta „STORIE – Razvoj kapaciteta ruralnih poduzeća za osmišljavanje i promociju proizvoda temeljenih na nematerijalnoj kulturnoj baštini“ koji se provodi u partnerstvu s organizacijama iz pet stranih zemalja, a financiran je sredstvima EU u sklopu programa za potporu obrazovanju, osposobljavanju mladima i sportu u europi, ERASMUS+. Sedam projektnih partnera su organizacijeiz 5 zemalja EU: Hrvatska, Cipar, Mađarska, Litva, Španjolska. Organizacije su uključene u aktivnosti ruralnog turizma, obuke, savjetovanja i udruživanja.

Razvojna agencija VTA je organizirala 2. međunarodni projektni sastanak 17. srpnja u Kuriji Janković u Kapela Dvoru u blizini Virovitice, heritage hotelu, čije je poslovanje temeljeno na nematerijalnoj kulturnoj baštini, kako bi usuglasili projektne zadatke, dogovorili i raspodjelili odgovornosti vezane za predstojeće aktivnosti. Projektom se između ostalog namjerava stvoriti online alat za učenje i niz smjernica koji će pomoći razviti vještine i kapacitete malih ruralnih poduzeća u dizajniranju i promociji proizvoda održivog turizma koji se temelje na nematerijalnoj kulturnoj baštini. Materijali će biti izrađeni na nekoliko jezika, a to su litavski, španjolski, mađarski, grčki, engleski i hrvatski te će biti dostupni svima koji žele razvijati svoja znanja na online platformi bez ikakve naknade.

Projekt koordinira neprofitno poduzeće Lake Velencei  – VELENCEI iz Mađarske dok su partneri na projektu Interregio i Kontakt Kft iz Mađarske, Learning Detours V.A. Ltd sa Cipra, Eolas S.L. iz Španjolske, Lietuvos Kaimo Turizmo Asociacija iz Litve te Razvojna agencija VTA iz Hrvatske. Vrijednost projekta je 239.845,00 eura te je projekt u potpunosti sufinanciran sredstvima Europske unije.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Skip to content