Trenutno se u Milanovcu izvode radovi javne rasvjete te priključci na kanalizaciju i plinovod.

Gradonačelnik sa suradnicima obilazi radove u Milanovcu.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Sv. Križa u Milanovcu, projektu vrijednom gotovo 10 milijuna kuna, odvijaju se prema planu, a u utorak, 28. kolovoza obišli su ih gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marijo Lukačević.

Projektom će se potpuno urediti Ulica Sv. Križa. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

Grad je paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom, pripremio i drugi projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Investicija tvrtke Virkom, odnosno izgradnja sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku, vrijedna je 1.800.000,00 kuna.

Do sada je izvedena zamjena dotrajale komunalne infrastrukture, oborinska i sanitarna kanalizacija te rekonstrukcija EKI mreže, a trenutno se izvodi javna rasvjeta te priključci na kanalizaciju i plinovod.

Projekt rekonstrukcije Ulice Sv. Križa sufinancira se sa 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja u sklopu operacije „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.“

(virovitica.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content