Radovi na dugo očekivanom mostu ispred područne škole u Rezovcu, na kanalu Markovac, napreduju prema planu i uskoro će mališani imati znatno sigurniji pristup školi.

Radovi na mostu ispred područne škole u Rezovcu, © Virovitica.hr.

Radove, koje izvodi virovitička tvrtka Brana, obišli su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac te pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo. Pritom su istaknuli kako će se realizacijom projekta izgraditi kolno-pješački most te parkiralište sa sedam mjesta, što će rezultirati unaprijeđenom razinom sigurnosti za mještane te učenike i djelatnike škole.

Postojeći pješački most bio je u dotrajalom stanju te je predstavljao neadekvatan pristup područnoj školi pošto je onemogućavao pristup motornim vozilima.

Za projekt „Izgradnja mosta ispred Područne škole Rezovac i uređenje okoliša“ Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 432.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 882.694,38 kuna.

Projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom.

Skip to content