Organizaciji slijepih Virovitičko-podravske županije odobreno je 1.381.799 kn u sklopu Programa zapošljavanja žena – Zaželi.

Osjećaj veće vrijednosti, Zaželi – program zapošljavanja žena, © MRMS.

Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije dobila je zeleno svjetlo za sufinanciranje projekta „Program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama“ putem kojega će se zaposliti ukupno devet osoba.

Odluku o financiranju donijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava 25. svibnja 2018. godine, a objavilo 28. svibnja 2018. godine na službenim mrežnim stranicama. O kvaliteti projektnog prijedloga govori i broj bodova koji je ostvaren prilikom ocjenjivanja – od maksimalno mogućih 110, projekt je ocijenjen sa 107 bodova. Projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija VTA.

Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost teže zapošljivih žena, olakšati im pristup tržištu rada i ojačati radni potencijal i znanje te pružiti podršku i pomoć osobama u nepovoljnom položaju – slijepim i slabovidnim osobama s područja Virovitičko-podravske županije. Zaposlit će se osam žena iz ciljane skupine Poziva (na 24 mjeseca) te jedna osoba na mjesto voditelja projekta (na 30 mjeseci).

Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije projekt će provoditi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica te Centrom za socijalnu skrb Virovitica kroz 30 mjeseci.

Prva projektna aktivnost odnosi se na zapošljavanje žena u svrhu pružanja pomoći osobama u nepovoljnom položaju. Kroz dvije godine provedbe projekta 8 žena pružat će pomoć za 40 osoba u nepovoljnom položaju. Druga projektna aktivnost odnosi se na provođenje programa osposobljavanja istih tih žena za poslove koji su potrebni na lokalnom području kako bi po završetku projekta postale konkurentnije na tržištu rada.

Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Žene će steći radno iskustvo, nova znanja te radne sposobnosti putem osposobljavanja koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje.

Vrijednost projekta iznosi 1.381.799 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održat će se u srijedu, 30. svibnja 2018. godine u Karlovcu.

 

Skip to content