Do utorka, 30. siječnja traje natječaj za zapošljavanje žena u okviru projekta „Pruži mi priliku“ koji se provodi u sklopu programa „Zaželi.”

Osjećaj veće vrijednosti, Zaželi – program zapošljavanja žena, © MRMS.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zaposlit će 40 žena s lokalnog područja koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć osobama u nepovoljnom položaju i to na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja, Čemernice, Golog Brda, Jasenaša, Korije, Milanovca, Podgorja, Rezovca, Rezovačkih Krčevina i Svetog Đurađa.

“Prijaviti se mogu sve nezaposlene žene prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, s naglaskom na žene iznad 50 godina, pri čemu trajanje nezaposlenosti nije uvjet,” rekla je Željka Grahovac ravnateljica Gradskog društva te dodala kako su ciljane skupine žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, pripadnice romske nacionalne manjine, liječene ovisnice i druge teško zapošljive žene.

“Naše će žene pomagati korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dostavi namirnica, pripremanju obroka, održavanju čistoće doma te posebice u socijalnoj integraciji i društvenim aktivnostima” istaknula je ravnateljica Grahovac.

Ovim projektom kojeg je pripremila Razvojna agencija VTA, GDCK Virovitica će “spojiti” teško zapošljive žene s čak 160 osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć. Vrijednost projekta je nešto više od 6 milijuna kuna i u potpunosti će biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

U okviru programa za svaku zaposlenu ženu osigurano je 7.000 kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe programa bile konkurentne na tržištu rada.

Oglas je objavljen na mrežnoj stranici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i Burzi rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sve informacije o oglasu mogu se dobiti na kontakt broj 033/729-459 ili kod Vesne Lazarus 098/286-823.

(ml/icv.hr)

Skip to content