Erasmus za poduzetnike međunarodni je program razmjene koji pruža priliku obećavajućim poduzetnicima da uče od poduzetnika koji upravljaju tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke.

Ciljna skupina projekta su iskusni poduzetnici koji se uključuju u svojstvu mentora (s više od 3 godine samostalnog rada) te mladi poduzetnici (s manje od 3 godine samostalnog rada ili osobe koje žele osnovati svoju tvrtku/obrt). Iako ime programa kaže za mlade poduzetnike, dobna granica zapravo ne postoji. Većina mladih poduzetnika (81%) je tijekom razmjena identificirala nove poslovne mogućnosti, a polovina je pronašla poslovnog partnera. Njih 60% je tijekom razmjene dobilo novu ideje koje su kasnije ugrađene u nove proizvode i usluge. Više od polovine mentora je u svojim tvrtkama povećalo prihode.

Prijava se sastoji od 4 dijela: prijavnog obrasca, motivacijskog pisma, životopisa i poslovnog plana. Nakon procjene i odabira kandidata slijedi pretraživanje i odabir mentora. U posljednjoj fazi se razmjena odobrava na razini konzorcija i programa.

Tko i kako se možete prijaviti?

Kao poduzetnik domaćin pod uvjetom da:

– vodite tvrtku više od 3 godine
– voljni ste podijeliti svoje znanje i iskustvo s drugim poduzetnicima

Što poduzetnik domaćin dobiva iz ovog programa?
– razvijanje poslovnih kontakata u inozemstvu
– raditi s ozbiljnim, motiviranim poduzetnikom koji ima nove ideje
– pronaći inovativna rješenja za unapređenje vašeg poslovanja
– steći znanje o inozemnim tržištima

Kao novi poduzetnik pod uvjetom da:

– Vaše poduzeće je mlađe od 3 godine ili ga još niste osnovali
– Imate poslovnu ideju

Što novi poduzetnici dobivaju iz ovog programa?
– učenje kroz rad na konkretnim projektima
– razvijanje poslovnih kontakata u inozemstvu
– otkriti mogućnost za suradnju
– usavršavanje vještina vezanih uz druge poslovne grane
– proširiti poslovanje poduzeća na drugu zemlju
– steći znanje o inozemnim tržištima
– stipendiju od programa Europske komisije

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u programu Erasmus za mlade poduzetnike, možete se javiti na broj telefona 031/ 251-009, e-mailom na: ured@tera.hr ili osobno u prijemni ured Tera Tehnopolisa na adresi Trg LJ. Gaja 6 u Osijeku. Dodatne informacije nalaze se na web stranici: www.tera.hr.

www.ravidra.hr

Skip to content