Zsj

Razvojna agencija VTA i Lokalna akcijska grupa Virovitički prsten, na natječaj „Zajedno smo jači“ koji je objavio T- Hrvatski telekom u sklopu korporativne odgovornosti poslovanja, prijavili su pet projekata ukupne vrijednosti 267.948,00 kuna.
Projekt „Park prijateljstva“, ukupne vrijednosti 42.898,00 kn, čiji je nositelj Ekološko društvo Virovitica predviđa uređenje i podizanje novih stabala na području Malog parka kao dio inicijative da se na ekološki način obilježe posjeti značajnih osoba gradu Virovitici, a koji su svojim radom i zalaganjem učinili nešto za naš Grad, sadnjom stabala kao trajnog podsjetnika i spomenika radu na korist čitave društvene zajednice.
Projekt „Be smart-učionica budućnosti“ usmjeren je na modernizaciju nastavnog procesa u osnovnoškolskom obrazovanju. Nositelj projekta je Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica, a kroz Projekt će se nabaviti 3 interaktivne ploče koje bi uvelike doprinijele podizanju kvalitete nastave korištenjem suvremenih tehnologija. Ukupna vrijednost projekta je 67.950,00 kn.
Projekt „Education for activation“, ukupne vrijednosti 35.100,00 kn, je Projekt koji je prijavila RA VTA radi omogućavanja poduzetnicima da što lakše realiziraju svoje poslovne ideje. Projekt obuhvaća održavanje edukacija za upravljanje projektnim ciklusom i pisanje poslovnih planova, a sve u cilju doprinosa intenziviranju gospodarskih aktivnosti na području grada Virovitice a time i ukupnom razvoja lokalne zajednice.
Projekt „Druga prilika za učenje“ predstavlja inicijativu za povećanje informatičke pismenosti ljudi srednje i starije životne dobi kroz zajednički rad i druženje, a sve u cilju smanjenja socijalne isključenosti među starijim životnim skupinama stanovništva Grada. Nositelj projekta je „Udruga umirovljenika grada Virovitice, a ukupna vrijednost projekta je 36.000,00 kn.
Projekt „Zajedno za snagu sela“, ukupne vrijednosti 51.000,00 kn, predstavlja projekt edukacija kroz koje bi se djelatnice LAG-a Virovitički prsten usavršile i osposobile za kvalitetan rad s poljoprivrednicima, te kako bi svojom stručnošću mogle odgovoriti na sve zahtjeve svojih članova.
Projekt „e-poslovanje“ ukupne vrijednosti 35.000,00 kn, usmjeren je na unapređenje poslovanja RA VTA uvođenjem suvremenih informatičkih i komunikacijskih tehnologija, te podizanje kvalitete usluge i komunikacije s poduzetnicima kako bi sve potrebne informacije i pomoć dobili u što kraćem vremenskom roku.

Skip to content