U organizaciji Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, kao projektnog partnera unutar provedbe projekta “Erasing Borders with Music,” održana je zajednička radionica klavira za djecu iz Hrvatske i Mađarske.

Učenici sudjeluju u radionici klavira u organizaciji Glazbene škole Jan Vlašimsky.

Radionica klavira nastavak je radionice tradicionalne narodne glazbe i plesa koja je 29. studenog održana u Pečuhu. Više o radionici koju je organizirao Dječji vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički doma „Miroslav Krleža“ možete saznati ovdje.

Započela je sukladno planiranom rasporedu, pri čemu je ravnatelj škole pozdravio sve prisutne, ukratko je predstavio planiran tijek održavanja radionice.

Sudionici su podijeljeni u dvije grupe te su zajedno sa svojim profesorima prisustvovali radionici klavira. Ista je obuhvaćala predavanje slijepog profesora koji je sudionicima objasnio kako pedagoški pristupa učenicima te način na koji obučava i prenosi svoje znanje. U nastavku su učenici slušali, ali i vježbali kratke dionice na klaviru.

Istovremeno, druga grupa sudionika prisustvovala je predavanju o tamburama, vrstama i veličinama instrumenta te načinu sviranja. Po završetku pojedinih, sudionici su se zamijenili i na taj način je svima omogućeno prisustvovanje iznimno zanimljivim radionicama.

Zaključno su svi sudionici razmijenili naučeno, zajedno su izveli naučene kompozicije. Gosti i predstavnici partnera iz Pečuha vrlo su zadovoljni provedenom radionicom te očekuju dolazak na sljedeću radionicu u prostorima njihove škole koja je planirana za provedbu tijekom mjeseca siječnja 2018. godine.

„Erasing Borders with Music“ projekt je Osnovne škole Vladimir Nazor, Dječjeg vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krleža Pečuh i Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Više informacija o „Erasing Borders with Music“ možete doznati na mrežnim stranicama projekta.

Skip to content