U sklopu dana škole Vladimira Nazora, 29.svibnja 2018. godine, održana je zajednička prezentacija projekta E.B.M. – Erasing Borders with Music na kojoj su sudjelovali učenici i profesori partnerskih škola.

Okupljeni u prostorima OŠ Vladimira Nazora u Virovitici.

U prostorijama škole prije zajedničke prezentacije, koja je počela u 19 sati, održana je radionica na kojoj je preko 80 sudionika uvježbavalo nekoliko pjesama zajedno sa plesnim pokretima i uz pratnju sudionika i mladih umjetnika iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Ovom prigodom predstavljeni su brojni uspjesi proizašli kroz projekt, odrađene aktivnosti  i predstavljanje zabilježenih video uradaka u glavnom holu Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica pri čemu su atmosferu dodatno uljepšali sudionici domaćini i gosti.

Zajedničkoj prezentaciji projekta nazočila je i Antonija Bedeniković, predstavnica Zajedničkog tehničkog tajništva, koja je s par prigodnih riječi pozdravila uzvanike i zahvalila se na uspješno ostvarenim rezultatima i pokazateljima uskoro gotovog projekta EBM.

Projekt je odobren na Prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.–2020. pri čemu je Osnovna škola Vladimira Nazora Virovitica prijavitelj i nositelj projekta. Partnerske škole su Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom “Miroslav Krleža” Pečuh i Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica.

Ukupna vrijednost projekta, koji je izradila Razvojna agencija VTA, iznosi 1.023.451 kuna. Kroz 12 projektnih aktivnosti cilj je bio unaprijediti uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje razine znanja u regiji što je samim projektnom i postignuto.

Više o projektu možete saznati ovdje.

 

Skip to content