Ministarstva poduzetništva i obrta te regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavili su prvi poziv za privlačenje bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Program sadrži gotovo 1,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganja u opremu. Sredstva će se dodjeljivati putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava do iskorištenja raspoloživih sredstava. Bespovratna sredstva dodjeljuju se u svrhu podizanja konkurentnosti kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diverzifikaciju i širenje poslovne djelatnosti, što će u konačnici povećati produktivnost, omogućiti razvoj proizvoda i usluga te povećanja broja zaposlenih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Raspisivanje prvih javnih poziva sufinanciranih sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. očekuje se u prvom kvartalu 2015. godine.

Sve poslovne subjekte zainteresirane za korištenje sredstava pozivamo da se jave u Razvojnu agenciju VTA.

Skip to content