virkom

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler i direktor virovitičke komunalne tvrtke Virkom Damir Marenić predali su u Zagrebu dokumentaciju za „Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“.

Projekt su zaprimili pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. Nakon predaje dokumentacije gradonačelnik Ivica Kirin je naveo da cilj ovog izuzetno važnog Projekta je unaprijediti sustav odvodnje i vodoopskrbe na području grada Virovitice ali i u općinama Špišić Bukovica i Lukač. Ono što je važno istaknuti je činjenica da se radi o EU projektu čija procijenjena vrijednost iznosi čak 119.251.523,00 kuna (bez PDV-a), a njegovom sufinanciranju Europska unija sudjeluje sa 71 posto sredstava dok se njegova realizacija očekuje do kraja 2017. godine.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić kazao je kako se ovakvi projekti ne bi mogli izvesti bez sredstava iz EU fondova, uzme li se u obzir da je, primjerice, ovaj projekt vrijedan kao dva proračuna grada Virovitice. Najavio je i da se do kraja godine očekuje još na desetke novih aplikacijskih projekata. Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić istaknuo je kako aktivnosti u sklopu projekta uključuju proširenje sustava na područje rubnih dijelova aglomeracije izgradnjom razdjelnog sustava odvodnje s novih gotovo 30 kilometara gravitacijskih i tlačnih cjevovoda te 10 crpnih stanica, izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja, rekonstrukciju gravitacijskih cjevovoda mješovitog sustava odvodnje, izgradnju novih gravitacijskih kolektora, kišnog preljeva, retencijskog bazena i tri crpne stanice.

www.virovitica.hr

Skip to content