U sklopu projekta „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“, u ponedjeljak, 23. ožujka 2015. godine u vijećnici grada Virovitice održat će se početna konferencija.

Projekt „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“ prijavljen je i odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Local employment development initiatives-phase II” iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013. Kroz narednih će 12 mjeseci nositelj projekta Grad Virovitica, zajedno sa partnerima Razvojnom Agencijom VIDRA, Industrijsko obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica, raditi na stvaranju kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda putem edukacije postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda, što pak predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda.

Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, a 94,90% vrijednosti projekta financirano je EU sredstvima, dok preostalih 5,1% financira Grad Virovitica.
Početna konferencija će se održati u ponedjeljak, 23.03.2015. s početkom u 11.00 sati u gradskoj vijećnici Trg kralja Zvonimira 1.

Skip to content