1

Ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, u četvrtak 11. kolovoza, potpisat će ugovore o obnovi Dvorca Pejačević u Virovitici i Dvorca Janković u Suhopolju.

Svečanost potpisivanja ugovora obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka, održat će se u sklopu svečana sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice, koja počinje od 11 sati u Kazalištu Virovitica. Ugovor će uz ministra Tomislava Tolušića, potpisati gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric. Obnova Dvorca Pejačević i gradskog parka je projekt Grada Virovitice, koji je ”težak” 78.422.470,64 kune i kojeg je prijavila virovitička Razvojna agencija VTA. Osim dvorca, obnovit će se i park u središtu Virovitice čime će administrativno središte Virovitičko-podravske županije dobiti prekrasnu sliku.

Osim toga, u sklopu održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Suhopolje, koja počinje u 18 sati u Hrvatskom domu u Suhopolju, održat će se i potpisivanje ugovora za obnovu Dvorca Janković u Suhopolju. Ugovor će potpisati ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric. Suhopoljski dvorac Janković koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, obnovit će se sredstvima Europske unije u projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, vrijednosti 39.767.716,50 kuna i čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija.

Ovo je još jedan EU projekt Virovitičko-podravske županije od 40.000.000,00 kuna. Podsjetimo, u tom nizu velikih EU projekata, vodeći je Panonski drvni centar kompetencija čija je vrijednost 45 milijuna kuna i koji će se u rujnu ove godine otvoriti u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Oba projekta (Dvorac Pejačević i Dvorac Janković) prošli su na natječaju ”Integriranih razvojnih programa temeljnih na razvoju kulturne baštine” (www.vpz.hr)

Skip to content