U Vijećnici Grada Virovitice potpisani su ugovori s 27 pomoćnika u nastavi koji će već sutra, 13. rujna, sjesti u školske klupe s djecom. U Osnovnoj školi Vladimir Nazor s radom će krenuti 12 osoba, u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić 13 te u Centru za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju 8 osoba. Navedenih 27 pomoćnika radit će s 36 učenika.
Prilikom potpisivanja ugovora nazočne je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši da će se i dalje raditi na ovakvim projektima:
– Osim što smo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su djeca, pomogli smo i samim asistentima u nastavi koji su ovim putem dobili posao. Kao što sam već i najavljivao, i Grad Virovitica i gradska Razvojna agencija će i dalje raditi upravo na tim projektima gdje se animira velik broj mladih kako bismo tako spriječili iseljavanje iz Hrvatske – rekao je gradonačelnik Kirin.
Pročelnik Alen Bjelica naglasio je da je u ovom projektu izuzetno bitan kontinuitet jer učenik će najbolje rezultate pokazati ako dobro surađuje sa svojim pomoćnikom.
– U prvoj fazi projekta imali smo 18 pomoćnika, u drugoj 21 i sada smo došli do brojke 27, što govori o kontinuitetu u radu i naše Razvojne agencije i Grada Virovitice. Ove godine u projekt je uključeno 27 pomoćnika, a napravili smo projekciju do 34 ako se ukaže potreba za dodatnim brojem. Sredstva imamo osigurana od strane ugovornih tijela. Ovaj projekt je namijenjen djeci i za djecu i stoga nam je izuzetno bitan ovaj kontinuitet u radu – rekao je Alen Bjelica.
Podsjetimo, Grad Virovitica je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA kroz projekt za osiguravanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju „Korak u život jednakih mogućnosti – faza III“ za sljedeće četiri školske godine iz Europskog socijalnog fonda osigurao bespovratnih 5.501.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta je 5.979.000,00 kuna

Skip to content