Vlada RH usvojila je novi program mikrokreditiranja za poduzetnike i obrtnike koji provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).
Kroz ovaj Kreditni program poduzetnicima je omogućeno financiranje osnovnih sredstava od minimalno 60% iznosa kredita pri čemu će se podržati nabava strojeva i opreme, alata i uređaja, kupnja ili adaptacija zemljišta i poslovnih objekata kao i razvoj softverskih, IT rješenja i ostale nematerijalne imovine. Također, osigurat će se i financiranje obrtnih sredstava do maksimalno 40% iznosa kredita.

Najniži iznos kredita je 10 tisuća, najviši 120 tisuća kuna, a fiksna kamatna stopa je 0,99 posto godišnje. Rok otplate kredita je do 5 godina uključujući poček od 6 mjeseci.
Ovo je treća godina provedbe mikro-kreditiranja poduzetnika koje je započelo kao pilot projekt 2013. Prilikom predstavljanja novog programa Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a podsjetio je kako je u protekle dvije godine kroz taj projekt njegova Agencija pomogla oko 80 poduzetnika koji na vrijeme plaćaju svoje obaveze. Svrha ovog Kreditnog programa je potaknuti poduzetničku aktivnost, osigurati nova radna mjesta te pokrenuti samozapošljavanje.

Program i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

www.minpo.hr

Skip to content