U suhopoljskom dvorcu Janković 12.7.2022.  je održana završna i druga stručna konferencija projekta “Socijalne usluge 65+” kojeg je s partnerima provodio Centar za socijalnu skrb Virovitica. Ovim važnim projektom željela se osnažiti mreža udomiteljskih obitelji, nastojalo se razviti izvaninstitucionalni oblik skrbi o starijima te ojačati svijest javnosti o potrebama starijih. Tijekom 24 mjeseca provedbe projekta, prema riječima voditeljice Marije Bajan Prokl, napravilo se puno toga, a po njegovom završetku i dalje će nastaviti raditi na dodatnom ostvarenju ciljeva koji su bili zadani.

Projekt je tako omogućio da stručnjaci koji rade sa starijim osobama i udomiteljima starijih osoba steknu nova znanja i iskustva kako bi što kvalitetnije pružili socijalnu uslugu u budućnosti, ali je omogućio i da se na području šest županija analiziraju potrebe starijih direktnim radom na terenu, kao i potrebe za smještajem u udomiteljsku obitelj. Jedan od partnera na projektu bio je i Grad Virovitica, a kako je istaknuo gradonačelnik Ivica Kirin, briga za starije i nemoćne mora biti prioritet.

Dodajmo kako su partneri virovitičkom CZSS na ovom projektu bili Grad Virovitica, Grad Šibenik, CZSS Šibenik, Bjelovar, Karlovac, Osijek i Slavonski Brod, te općine Pitomača, Suhopolje, Gradina, Lukač i Špišić Bukovica, a vrijednost projekta iznosila je 1.465.159,36 kuna.

Na završnoj konferenciji, između navedenih, nazočili su i Tihana Harmund, ravnateljica razvojne agencije VTA, Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Natalija Sertić, načelnica sektora za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, Joško Ševo, kazališni glumac koji je uveličao završnu konferenciju svojim nastupom, te projektni partneri.

(preuzeto sa www.icv.hr)

završna i druga stručna konferencija projekta “Socijalne usluge 65+”

Skip to content