Danas (petak) je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana početna konferencija projekta „Pružam ti ruku“ koji se provodi u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza III“.

Projektom „Pružam ti ruku“ zaposleno je 30 žena s lokalnog područja koje pružaju pomoć i podršku za 210 krajnjih korisnika pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a projekt će se provoditi 8 mjeseci.

 Važno je naglasiti da je ovaj program, koji se treći puta provodi u našem Gradskom društvu Crvenog križa, različit u odnosu na prva dva programa koje smo provodili. Prvo po broju osoba koje smo mogli zaposliti, naime sredstva su bila ograničena na 1,5 milijun kuna. A druga razlika je u tome da u ovom programu nije planirano stručno osposobljavanje žena – objašnjava nam ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac.

Na početnoj konferenciji, između ostalih, ispred Grada Virovitica prisustvovao je Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti kao i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centra za socijalnu skrb Virovitica.

Program „Zaželi“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) u ukupnom iznosu od 1.479.225 milijuna kuna. Nositelj projekta je Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Početna konferencija crveni križ

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

Skip to content