logo zastava_EUlogo konkurentna HRlogo strukturni fondovi

U sklopu trećeg poziva za projekt Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Gradu Virovitici je za projekt “Izgradnja pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj zoni III – Faze II. i IV.” Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo 3.337.135,38 kuna – kazala je na početnoj konferenciji projekta Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA, čiji su djelatnici izradili projekt.
Izgradnja Poduzetničke zone III razvijena je u četiri faze, od kojih su dvije završene. Preostale dvije, ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna, prijavljene su na navedeni EU natječaj, a pozitivni odgovor kojim je odobreno sufinanciranje navedenog projekta stigao je 26. veljače 2014. godine.
– Ovim projektom osigurat će se vrhunski uvjeti za potencijalne investitore u Gradu Virovitici, što zajedno s programom olakšica i poticaja gospodarskog razvoja grada Virovitice čini iznimno poticajnu osnovu za investicije i realizaciju gospodarskih ciljeva grada te ostvarenje ukupnog razvoja – kazao je Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, koji projekt sufinancira s 500.570,28 kuna ili s 15 posto ukupne vrijednosti.
Za voditelja projekta imenovan je Marijo Klement, privremeni pročelnik Upravnog odjela komunalnih djelatnosti i graditeljstvo, grada Virovitice, koji će u sljedećih godinu dana s 50 posto biti plaćen iz sredstava projekta, a članove projektnog tima imenovani su Nikolina Žigmund i Vanja Skok, djelatnice Razvojne agencije Sjever-DAN iz Varaždina.
Uz gradonačelnika Ivicu Kirina početnoj konferenciji nazočili su direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Natalija Havidić, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Virovitica Ivan Baborski te predstavnici Razvojne agencije Sjever – DAN na čelu s ravnateljem Miljenkom Ernoićem.

Skip to content