Razvojna agencija VTA je napisala i prijavila sljedeće projekte koji su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Vukovara.

Na javni natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2015. godini, Razvojna agencija VTA prijavila je projekt pod nazivom „SPEED BADMINTON” za učenike i učenice 5.-8. razred osnovne škole“ – Osnovne škole Vladimir Nazor. Cilj ovog programa je upoznati i zainteresirati učenike za jednu novu njima nepoznatu sportsku aktivnost. Oprema koja će se nabaviti uključuje: speedmenton set (rekete za početnike) 15kpl, speedminton set (rekreativni reketi) 15kpl, speeder za početnike (loptice) 100 kom, speeder za igru vani 100 kom, speeder za igru noću 30 kom, prenosivi teren za igru 10 kpl, svjetleće patrone za osvjetljenje 30 kom, prsten za vjetar 50 kom, ručno stolni semafor za sve sportove 5 kom i majice za sudionike programa s prigodnim tiskom 60 kom. Odobrena sredstva iznose 19.970,00 kuna.

Na javni poziv Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, Razvojna agencija VTA prijavila je projekt za tvornicu obuće Aktiv obuća d.o.o. Cilj projekta je tehničko-tehnološka modernizacija, te proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta koji će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta. Strojevi i oprema i će se kupiti za proširenje kapaciteta strojnog parka su sljedeći: stroj za zabijanje rinčica, stroj za nanošenje ljepila, ručni viličar, šivači stroj, kompresor, stroj za lubove, mosna štanca, stroj za postavljanje BARCOD-ova i etikete, te strujne letve i utikači. Odobrena sredstava iznose 209.127,56 kuna. Prijavitelj projekta povezan je sa poduzećem Viner d.o.o. koje posjeduje proizvodni pogon za šivanje obuće u Poduzetničkoj zoni II u Gradu Virovitici. Zajedno u suradnji s Razvojnom agencijom VTA aktivno surađuju na pripremi i provedbi budućih projekata i za poboljšanje proizvodnih procesa u Virovitici.

Skip to content