Projekt zapošljavanja 40 žena Gradskog društva Crvenog križa Virovitice, kojeg je pripremila Razvojna agencija VTA, dobio je zeleno svjetlo za financiranje.

© MRMS

Odluku o financiranju donijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava 29. studenog 2017., a objavilo 5. prosinca 2017. godine. O kvaliteti projektnog prijedloga govori i broj bodova koji je ostvaren prilikom ocjenjivanja – od maksimalno mogućih 110 bodova, projekt je dobio 108 bodova.

Cilj projekta „Pruži mi priliku“ je smanjiti nezaposlenost težezapošljivih žena, olakšati im pristup tržištu rada i ojačati radni potencijal i znanje te pružiti podršku i pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz program zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

Prva projektna aktivnost odnosi se na zapošljavanje spomenute skupine žena u svrhu pružanja pomoći osobama u nepovoljnom položaju. Druga projektna aktivnost odnosi se na provođenje programa osposobljavanja istih tih žena za poslove koji su potrebni na lokalnom području kako bi po završetku projekta postale konkurentnije na tržištu rada.

Projekt će se provoditi na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja. Kroz dvije godine 40 žena, pripadnica ciljne skupine, pružati će pomoć za čak 160 osoba u nepovoljnom položaju. Time će se direktno utjecati na stopu smanjenja rizika od siromaštva u Virovitici.

Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Žene će steći radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem osposobljavanja koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje.

Vrijednost projekta je 6.105.346,51 kn i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content