Razvojna agencija VTA je za Grad Viroviticu u studenom 2023. godine prijavila dva projekta na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanje kvalitete života stanovnika LAG-a“, ukupne vrijednosti 208.954,28 EUR. Za oba projekta, Rekonstrukciju parka u Koriji i Izgradnju trga u Milanovcu, stigla je pozitivna ocjena od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i utvrđen je intenzitet potpore u visini od 90%.

Projektom rekonstrukcije parka u Koriji planira se ukloniti postojeća trošna igrala, srušiti stabla označena za rušenje i urediti travnjak. Osim toga, izgradit će se pješačka staza pored koje će se montirati nove klupe i koševi za otpatke. Mještani, prolaznici i ostali koji gravitiraju ovom naselju dobit će ovim projektom adekvatan prostor za odmor i druženje u prirodi.

Izgradnjom trga u Milanovcu uredit će se prostor kod Mjesnog doma. Planira se popločavanje trga, postavljanje osvjetljenja, betonskih klupa, dva stalka za bicikle, zdenca s pitkom vodom te uređenje okoliša.

 

Skip to content